E-Postanız: Şifre:

Facebook da bizi bulun

Banner

Duyurular

  • FACEBOOK , INSTAGRAM ve X linklerinden sosyal medya hesaplarımıza ulaşıp, takip edebilirsiniz.
  • Kütüphanemizin Danışma Kurulu Üyeleri Dr. Alper Can ve araştırmacı yazar Ekrem Hayri Peker, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 35. Kuruluş Yıl Dönümü 2024 Yılı Ödülleri’ne layık görülmüştür. (Alper Can / Bursa Okulu - 2024 Yılı Kent Kültürüne Katkı Ödülü), (Ekrem Hayri Peker – 2024 Yılı Araştırma Ödülü) (24.11.2024)
  • "Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi" tarafından derlenen Bursa süreli yayınlarına ait dizinlere, internet sitemizi ziyaret edip üyelik bilgilerinizi kullanarak ya da yeni üyelik oluşturarak, SÜRELİ YAYINLAR - GÜNCEL SÜRELİ YAYINLAR sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz. (25.10.2024)

  • Kütüphanemizin kurucusu Mümin Ceyhan; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek, yayımladığımız son forum kitabı Bursa’nın Lezzet Tarihi’ni takdim etti. (13.08.2024)
  • Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi Danışma Kurulu üyeleri, Bursa’nın Lezzet Tarihi kitabının ardından, yeni dönemin çalışma konusunu belirlemek üzere bir araya geldi. Toplantıda gelen öneriler değerlendirilerek, bu yıl düzenlenecek forum ve hazırlanacak kitabın konusu "Bursa'da Zeytin" olarak kararlaştırıldı. Gerekli çalışmaları yürütmek için ana plan belirlenerek sorumluluk dağılımı yapıldı. Kitabımız için katkı sağlamak isterseniz, kütüphanemize info@bursakutuphanesi.com elektronik posta adresi ve 0224 483 38 70 numaralı telefon aracılığıyla ulaşarak bilgi alabilirsiniz. (20.07.2024)
  • Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi Yayınlarımızın 12. forum kitabı "Bursa’nın Lezzet Tarihi" ismi ile yayımlanarak, değerli okurlarımızın yararlanması için kütüphane raflarımızda yerini aldı. Kitabımıza katkıda bulunan akademisyenler ve yazarlar makalelerinde Bursa’nın gastronomi çeşitliliğini inceleyerek, kent belleğine bilimsel ve kültürel bir eser kazandırdı. Bursa’ya ait değerlerin araştırılması, kayıt altına alınarak korunması ve gelecek nesillere miras bırakılması adına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. (18.07.2024)
  • Bursa’nın son yüzyılına ışık tutan, kütüphaneci-yazar Nezaket Özdemir ve bağımsız araştırmacı Dr. Alper Can’ın ortak çalışması "Cumhuriyet Asrında Bursa (1923-2023)" kitabı yayımlandı. "Eski bir hikâyedir bu… Keşiş Dağı’nın dibinde bir hisar, Hisarda bir saray, Sarayda bir oda, Odada bir hatun: Nilüfer. Nilüfer’in kucağında bir çocuk: Hüdavendigâr Hüdavendigâr’da bir hırs: taht, "Ana çekil öteye, taht benimdir." Nilüfer çekilir ötelere Murad tahtı alır Hüdavendigâr büyür, Bursa olur. Murad ölür, Bursa hâlâ büyür /Lâkin ötelere çekilmiş Nilüfer, Ötelerde kalır hep… Asırlar geçer, Bursa aynı hırsla büyür, büyür. Hem Bursa’yı hem memleketi doyuran Bursa Ovası küçülür, küçülür, küçülür! Maharetli araba ustası Bursalıların çekiçlerinin tamamlayıp, araba ressamlarının süslediği seçkin Bursa arabalarının yerini otomobil fabrikaları alır. Ama hava kirliliğinden yıldızlar görünmez olur. Yüzyılların şöhretini sırtlayan ipek cenneti Bursa’da ipek bir nostaljiye dönüşür. Geçtiğimiz yüzyıl boyunca Bursa aynı hırsla büyür, büyür, büyür! Balıkların yarıştığı Mavi Nilüfer’in kaybından sonra denizlere de girilemez olur. İlk Dönem Osmanlı Mimarisi’nin özgün şehri Bursa, tarihi kimliğini koruyamazken, özgün, modern bir kimlik de kazanamaz. Hz. Süleyman’dan bu yana dört mevsimin bir arada yaşanabildiği "Yeşil Cennet" Bursa, kayıplarının kıymetsizleştirildiği, yok sayıldığı, yeni bir değerler sisteminin oluşturulmaya çalışıldığı sanal çerçevesinde yaralarını saracak, kentlilik bilicine sahip Bursalıları arıyor. Simurg’un küllerinden yeniden doğması ve Bursa semalarında süzülmesiyle Bursa yeniden ve yeniden verimli toprakları, kültürel ve ekonomik birikimi ve yetişmiş insan gücüyle ülkemizi ikinci asırda sırtlayacak kentlerden biri olacaktır. (15.06.2024)
  • Bursa'nın Lezzet Tarihi başlıklı forumumuzu; Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediye Başkan Vekilleri, akademisyenler, yazarlar ve kütüphane okurlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. 1. oturumu Prof.Dr. Uğur BİLGİLİ ve 2. oturumu Prof.Dr. Necmi GÜRSAKAL moderatörlüğünde yürütülen konuşmalarda makale yazarlarımız sunumlarını gerçekleştirirken, katılımcılardan yöneltilen soruları da cevapladı. Forum için yazılan makaleler ve konuşma dökümlerinin yer alacağı, kütüphanemizce yayımlanacak "Bursa'nın Lezzet Tarihi" isimli kitabımızı yakın zamanda sizlerle buluşturacağız. (11.05.2024)
  • "Bursa’nın Lezzet Tarihi" Forumumuza Davetlisiniz: Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi, her yıl çeşitli konularda Bursa belleği oluşturmak üzere forum düzenlemektedir. Bu yıl forum konusu "Bursa’nın Lezzet Tarihi" olarak belirlenmiştir. 11 Mayıs 2024 tarihinde 10:00-15:30 saatleri arasında kütüphanemizin bulunduğu adreste gerçekleştirilecek forum programımızı bilgilerinize sunarız. Etkinliğimiz herkesin katılımına açıktır. (03.05.2024)
  • Bursa Uludağ Üniversitesi Kütüphanesi'nin düzenlediği 60. Kütüphane Haftası Ödül Töreni'nde, kütüphane kurucumuz Mümin Ceyhan'a katkıları nedeniyle teşekkür belgesi takdim edildi. (02.05.2024)
  • Bursa Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan’ın moderatörlüğünde düzenlediğimiz, tarihçi yazar Raif Kaplanoğlu’nun konuşmacı olduğu Bursa tarihiyle ilgili söyleşimizi, üniversiteli seksen tarih öğrencisinin katılımı ile 06.03.2024 tarihinde gerçekleştirdik. Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanemizin kurucusu yazar-iş adamı Mümin Ceyhan’ın da eşlik ettiği, konferans salonumuzda yapılan söyleşide, tarih bölümü öğrencilerinin sorularını değerli konuşmacımız birikimleriyle ışık tutarak cevaplandırdı. (12.03.2024)

 

 
 
 
Tüm Hakları Saklıdır. ©2024 Bursa Kütüphanesi
004835 sayfa gösterimi